Info

Morten Resen: Startup

Følg opbygningen af min virksomhed GoLittle fra en idé på et stykke papir til.. hvem ved? Du kommer helt tæt på, når jeg pitcher min idé for potentielle samarbejdspartnere, forhandler med mulige investorer og forsøger at få balancen mellem familie- og iværksætterliv til at gå op.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Morten Resen: Startup
2021
July
May


2020
December
July
February
January


2019
December
November
September
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May


All Episodes
Archives
Now displaying: 2016
Dec 21, 2016

Her får du del to af mit, Shape Christian og Designer Nicolas’ besøg hos Jesper Buch i Spanien. Et besøg, der tager en overraskende drejning - og måske meget passende er sidste afsnit af min startup podcast i 2016.

Du kommer både med til morgensvømning - og til morgenmad i køkkenet, når Jesper kokkererer omeletter til hele flokken. Og så bliver min hustru Marlenes firma, Mambeno, der laver madplaner til børnefamilier, pludselig en afgørende brik i spillet om GoLittles videre skæbne. For måske er det Mambeno, der ender med at blive løftestangen for GoLittle! Men det kræver en lidt længere diskussion i privaten.. 

Og hvad med Jesper? Er han egentlig overhovedet interesseret i GoLittle? Altså så interesseret, at han måske vil overveje selv at investere..? Det får du svaret på i denne episode, der slutter med en cliffhangende telefonsamtale.

God fornøjelse - og godt nytår. Jeg glæder mig, til vi høres ved i 2017!

Alt det bedste,
Morten

Dec 13, 2016

Det her kan vise sig at blive en afgørende episode! Jesper Buch har inviteret Shape Christian, Designer Nicolas og mig til sit 800 kvadratmeter iværksætterparadis i Malaga med 29 grader varm swimmingpool i haven, udendørs spa, biograf, bar, motionsrum og og og..! Vi skal udvikle forretningsmodellen for GoLittle. Altså endegyldigt finde ud af, hvordan virksomheden skal tjene penge. 

Og det bliver en ret vild tur. Med alt fra flysammenbrud over lyserøde Mokai til en sort Lamborghini og en ret overraskende teaser - for en teaser! Glæd dig. Jesper byder på guldkorn og pølsegryde. Sidstnævnte har allerede status som nyklassiker. Og har du lyst til selv at lave millionærmenuen bestående af de tre P’er - luksusingredienserne pølser, pasta og piskefløde - så kan du finde opskriften på mambeno.dk/jesper

Og husk så, at du får 15 % rabat på alle sneakers til ungerne hos sneakerkids.dk frem til 31/12-2016, når du bruger rabatkoden STARTUP.

Jeg håber i øvrigt, at du vil anmelde podcasten i iTunes, hvis du synes, du får noget ud af den.

God fornøjelse!

Nov 24, 2016

Jeg har fået en hel del henvendelser fra gode folk, der vil hjælpe med opbygningen af goLittle - men må jeg egentlig det? Altså hyre gratis arbejdskraft? Jeg tager livtag med mangt en iværksætters skræk: Fagforeningen!

Det er også en lidt pinefuld episode. Fordi du kan høre om et afslag, der gør nas. Et afslag til 1.5 million. Penge, som goLittle ellers i den grad har brug for! Og nu vi er ved pengene: Jeg fortæller også, hvad jeg fik i løn, da jeg blev ansat som studievært på P3...

Du kommer også med til det allerførste udviklingsmøde sammen med Forretnings Christian og manden, der skal designe prototypen af min app: Designer Nicolas. En mand, der lever af nattetimer og Red Bull!

Har du lyst til at støtte driften af podcasten med et beløb efter eget valg, kan du gøre det på morten.10er.dk.

God fornøjelse!

Nov 8, 2016

Long time no see - jeg ved det. Men til gengæld er der nu masser af (godt) nyt. På flere fronter!

For første gang har Facebook inviteret en dansk journalist ind i de hellige haller for, over en periode på to dage, at lære fra sig og dele ud af deres egne bedste tips og tricks til, hvordan du bliver en markedsføringskonge (eller dronning) på verdens største sociale medie. Det er der kommet en særpodcast på tre episoder ud af - og her får du et lille smuglyt.

Der kommer også snart et nyt afsnit af min startup podcast, hvor du kan følge opbygningen af goLittle - en app, der guider til de bedste oplevelser for børnefamilier. Men inden da får du en lille teaser, hvor en enkelt mail bringer mig fra Danmark.. sydpå!

Oct 14, 2016

Jeg skal beslutte, om jeg skal vende tilbage til mit job som vært på Go’ morgen Danmark, når min orlov formelt udløber til februar, eller om jeg skal sige op for good og dermed satse alt på GoLittle. Det er en virkelig svær beslutning, der kræver et familieråd med Marlene, min hustru. Det kan du komme med til i denne episode.

Du kan også møde endnu en Christian - Forretnings Christian, der er forretningsudvikler i Shape. Det er Forretnings Christian, der skal hjælpe med at lave en forretningsplan for GoLittle og ikke mindst svare på det altafgørende spørgsmål: Hvordan skal vi overhovedet tjene penge på projektet?

Og apropos penge, så får du også at vide, hvor meget jeg har tjent på mine indtil videre ti podcastepisoder.

Har du lyst til at støtte driften af podcasten med et beløb efter eget valg, kan du gøre det på morten.10er.dk.

God fornøjelse!

Sep 22, 2016

I denne episode kan du høre min gode ven, kokken Claus Holm, fortælle om den sommerdag for tre måneder siden, der ændrede hans liv. Claus havde arbejdet alt for meget alt for længe, og pludselig væltede det ud med blod fra både næse og mund. Claus blev indlagt med en puls et godt stykke over 200 - og med angsten for at dø.

Claus og jeg lider af samme sygdom. En sygdom, der hedder JA! Vi er virkelig gode til at sige JA, men mega dårlige til at sige nej. Men det bliver jeg nødt til nu. Jeg har forpligtet mig både økonomisk og kontraktligt til at udvikle GoLittle, men bruger lige nu alt for meget tid på alt muligt andet, fordi GoLittle ikke genererer penge. Og derfor bliver jeg nødt til at tjene til huslejen på anden vis. Men det går ikke længere.

I denne episode skal jeg derfor tage en meget svær beslutning. Hjulpet godt på vej af Shape Christian. En beslutning der også kan få store konsekvenser for min hustru, Marlene.

Og så får jeg mig i øvrigt også en mentor - tror jeg nok..

God fornøjelse!

Sep 14, 2016

I denne episode forsøger jeg at forhandle de sidste kontraktdetaljer på plads med Advokat Christian og Shape Christian. Bliver vi enige, er jeg er 50.000,- fattigere og et selskab rigere. Og bliver GoLittle endelig en realitet, kan arbejdet med at udvikle app'en, lave forretningsplanen m.m. for alvor begynde.

Det er også i denne episode, du kan høre, hvordan GoLittle uden egentlig at eksistere endnu, kan have en værdi af 2.5 millioner kroner! Og komme med til middagsbordet hvor jeg forsøger at forklare min svigermor, hvad der egentlig skal til for at udvikle en app og ikke mindst: Hvor i al verden pengene skal komme fra!

Men der er også sorte skyer i horisonten. Der er problemer forude. Ikke pga. GoLittle, men pga. mig. For måske ender jeg med at spænde ben for mit eget projekt...

Har du lyst til at støtte driften af podcasten, kan du donere et beløb på morten.10er.dk. Det er helt frivilligt, og du vælger selv beløbets størrelse.

God fornøjelse!

Aug 18, 2016

I denne episode bliver jeg dumpet. Og det endda over telefonen. Det er ikke sket siden folkeskolen..! Og for nu at blive i kærlighedsmetaforen, så ender jeg mod alle odds i kløerne på min ekskærestes elsker. Hør hvem, i denne episode!

Og der venter flere svære samtaler. F.eks. forsøger jeg at gøre min hustru Marlene det begribeligt, at Shape, som skal bygge prototypen af min app og have 10% mit firma for ulejligheden, kræver, at vi laver en ægtepagt, der sikrer, at Marlene får nul og niks af virksomheden, hvis vi (bank-bank) går fra hinanden.

Og så forsøger jeg at introducere en helt ny måde at finansiere det filantropiske liv som podcastproducent på!

Det er alt sammen i denne episode 7 - god fornøjelse!

Aug 8, 2016

Nu er min virksomhed meget tæt på at blive til virkelighed! Arbejdstitlen er GoLittle, og i denne episode er jeg til kontraktforhandlinger med Christian Risom, direktør i app-udviklingshuset Shape, der skal bygge prototypen af min app - en slags TripAdvisor for børnefamilier. 

Christian og Shape skal ha’ 10% af firmaet som betaling for at udvikle prototypen, og dermed kommer der nu penge i mellem os. Derfor skal vi igennem benhård jura for at nå frem til en aftale, der forhåbentlig sikrer, at vi ikke ender i retten. Du kommer med helt ind til forhandlingsbordet - og til en have i LA, hvor jeg (eller mest Christian) forsøger at prutte om prisen med den advokat, der skal lave det juridiske arbejde for os.

Og så slutter episoden med et nederlag af de helt store. Det er et decideret fald fra tinderne..!

Jun 29, 2016

 I denne episode kan du komme med til møde hos Christian Risom, der er direktør i Shape. App-udviklingshuset der, i følge JustEat-stifter Jesper Buch, er Danmarks bedste, og som Jesper mener, jeg bør kontakte for at høre, om de vil hjælpe mig med min idé - at lave en slags TripAdvisor for børnefamilier.

Christian har sagt ja til at mødes med mig, men det bliver absolut ikke noget let møde. Måske fordi jeg ikke har nogen penge og skal ha' Christian overtalt til at skyde for ca. 300.000 kroner arbejdskraft ind i mit ikke-eksisterende firma mod at han får en del af selv samme ikke-eksisterende firma!

Derudover afslører jeg også arbejdstitlen på mit app-projekt, ligesom jeg får advokatbistand for at undersøge, om jeg allerede nu er truet af retssager fra konkurrenter.

Det er på mange måder en skelsættende episode, og udfaldet er - overraskende!

Jun 19, 2016

Idéen med min podcast er at skabe en virksomhed og lade dig følge opbygningen fra første parket. Ambitionen er, at du får alt at vide: Intet er hemmeligt!

De første tre episoder har været tilløb til denne, hvor jeg endelig tør sige højt, hvad det er for en virksomhed, jeg vil forsøge at opbygge - med dig som tilskuer, og måske kommende partner!

Jeg præsenterer idéen for iværksætterentusiasten, Rasmus Carlsen, der er kommerciel direktør hos GoMore. Efterfølgende får jeg kontakt til superiværksætteren Jesper Buch, der er stifter af JustEat, og i dag styrer sine multi-million-investeringer fra sit 800 kvadratmeter store iværksættermekka i Spanien. Jesper kommer med masser af gode råd til, hvordan jeg kommer videre, og tro det eller ej - jeg ender med at blive inviteret til Spanien. På én betingelse!

Derudover kan du også møde min hustru, Marlene, som jeg konsulterer for at få idémæssig førstehjælp lige inden, jeg skal tale med Jesper, ligesom du får at vide, hvor mange penge jeg selv har tænkt mig at skyde i projektet.

Og så er det også episoden, hvor du kan høre den allerførste reklame, efter jeg i sidste episode fik forhandlet en sponsorkontrakt på plads med GoMore!

Jeg håber, du har lyst til at lytte med!

Jun 10, 2016

Intet er hemmeligt i denne episode! Jeg har fået en mail fra et firma, som gerne vil sponsorere min podcast. Men jeg aner ikke, hvad jeg skal tage for det. Jeg konsulterer derfor Eric Ziengs, der laver podcasten Help Marketing, og Henrik Qvortrup, der sammen med sin fætter Thomas bestyrer podcasten Borgen unplugged. Begge podcasts er sponsoreret, og jeg forsøger at få tal på bordet: Hvad tjener de på det?

Og så kommer du med helt ind til forhandlingsbordet, når jeg skal forhandle et muligt sponsorat af min podcast. Du får alle tal og alle detaljer. Intet er hemmeligt!

Episoden slutter i øvrigt med en ganske god cliffhanger, der kommer til at præge de næste mange episoder...

God fornøjelse!

May 26, 2016

Der er virkelig meget guf at hente i denne episode! Jeg har fundet den hemmelige mand med dæknavnet Inkognito fra episode 1. Inkognito kommer med en hel del overraskende oplysninger om, hvad der egentlig sker, når du bliver hacket. Og så har han skrevet tre simple liniers tekst, der kan sikrer dig mod en lang række angreb.

Jeg ringer også og undskylder til min normale programmør Peter, fordi jeg har været ham utro med en ukrainer. Peter forbarmer sig og kommer med de gyldne tips til, hvordan du sikrer din WordPress-side, blog eller webshop mod hackerangreb.

May 9, 2016

Dette er første episode af min start-up podcast. Og den handler om - podcasts! Fordi jeg, inden jeg trykkede record, ikke anede, hvordan man egentlig lavede en podcast. Derfor konsulterer jeg eksperten Casper Christensen, der er vært på Filmnørdens hjørne. En podcast, der har eksisteret i otte år, og har 25.000-30.000 månedlige downloads. Vi diskuterer blandt andet, hvordan det kan være, at stort set ingen i Danmark tjener penge på at podcaste - og hvordan vi kommer til det!

Og så slutter første episode med en mail fra en anonym, der har gjort mig særdeles nervøs..!

1