Info

Morten Resen: Startup

Følg opbygningen af min virksomhed GoLittle fra en idé på et stykke papir til.. hvem ved? Du kommer helt tæt på, når jeg pitcher min idé for potentielle samarbejdspartnere, forhandler med mulige investorer og forsøger at få balancen mellem familie- og iværksætterliv til at gå op.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Morten Resen: Startup
2021
July
May


2020
December
July
February
January


2019
December
November
September
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Dec 18, 2018

Det bliver en slags nytårskavalkade, som nok er en anelse mere afgørende, højstemt, løssluppen end normalt. Med en række små korte nedslag, der meget godt illustrerer, hvor GoLittle og jeg er her på tærsklen til 2019.

Og lytter du med til den bitre ende, så får du svaret på, om Marlene og jeg får lov til at blive siddende i GoLittles bestyrelse, eller om vi skal skiftes ud.

Du får svaret på, hvor meget GoLittle har omsat for i den sidse måned.

Du kommer også med til GoLittles julefrokost, ligesom du får svaret på, om podcasten her fortsætter eller er fortid efter nytår.

Og så få du svaret på, om jeg, efter to et halvt år som selvstændig i en kælder med dertilhørende livsstil, har fået… nå ja - dunk.

Dec 3, 2018

Vi skriver begyndelsen af december 2018, og GoLittle har netop haft premiere på en stor julekampagne, som vi har lavet sammen med KIDS Coolshop.

Og I denne episode får du et, forhåbentlig ret interessant indblik i, hvordan den kampagne blev til virkelighed. Hvordan den blev begravet, genoplivet og solgt på en enkelt telefonsamtale mellem Coolshop-stifter og mange millionær, Jacob Risgaard, og GoLittles hidtil dårligste sælger - mig!

Og for at episoden for alvor skal gi’ mening, så begynd med at klikke dig forbi GoLittles Facebook-side og se en af vores julevideoer, hvor vi, sammen med julemanden, overrasker børn med skjult kamera.

Så lover jeg til gengæld, at du, inden episoden er forbi, vil ha’ oplevet mig som noget så sjældent som succesfuld sælger!

Nov 20, 2018

Riget fattes penge! GoLittle er på en konstant jagt på kapital, fordi vi har taget en beslutning om at prøve at tjene penge fremfor kun at bruge den.

Og i denne episode kan du derfor komme med helt ind til bordet, når vi tager de første spæde skridt i arbejdet med udviklingen af et helt nyt forretningsområde: Sponsoreret indhold - i både app, på web og på Facebook.

Og bare et godt tip - arbejder du med content på bl.a. Facebook, så er der virkelig gode sager i vente!

Du kommer bl.a. med til statusmøde over hvilket indhold, der indtil nu har været aller mest populært i GoLittle - og så får du at vide, hvad prisen for salg af indhold til annoncører bliver i fremtiden!

Nov 5, 2018

Det er en af de kortere episoder. Men alligevel når jeg at få så umanerligt mange slag over fingrene, som jeg ikke kan mindes, jeg har fået før - i hvert fald ikke mens andre lyttede!

Men det var tiltrængt og havde den ønskede effekt.

Og så kommer du med hjem til spisebordet i privaten, hvor du er med på en lytter, når Marlene og jeg tager en ret afgørende beslutning.

God lytter!

Oct 22, 2018

Velkommen til en episode, hvor du kommer med GoLittle på det første udenlandske eventyr.

Du kommer med til London, hvor jeg skal pitche GoLittle for fire kæmpestore venturefonde, der har investeret i virksomheder som Zalando, Amazon og Google.

Og så kan du, på tætteste hold, høre hvordan et pitch kan udvikle sig fra et første udkast på kontoret i kælderen - til endelig levering overfor absolut erfarne investorer i London.

Og, nå ja, så får du også indblik i en hel del tal, som normalt bliver holdt hemmelige, og som aldrig har været offentliggjort - før nu. Hvis du ellers interesserer dig for den slags..!

God lytter!

Oct 1, 2018

Det er kun lidt over et år siden, at GoLittle fik sin allerførste lønnede fultidsmedarbejder. Det var Alt-muligt-Astrid, der blev ansat i august 2017.

Og på den måde er virksomheden jo stadig en vårhare. Men på trods af det, kan jeg bare allerede konstatere, at selv en meget ung og meget lille virksomhed meget hurtigt løber ind i nøjagtigt de samme udfordringer som meget gamle, store og tunge virksomheder - den type virksomheder, en meget ung og meget lille virksomhed som GoLittle ikke har lyst til at være.

Men måske er vi allerede blevet det. I denne episode kommer du med til efterkritik af GoLittles virksomhedskultur og GoLittles chef - mig - over en flok pizzaer i privaten.

Og nå ja, så har jeg også fået min første opsigelse. Og da en ulykke sjældent kommer alene, har jeg selvfølgelig fået to.

Sep 17, 2018

Det spørgsmål, jeg har fået flest gange, siden vi udgav den første udgave af GoLittle til iPhone, er: "Hvornår kommer den til Android?"

Og svaret er: NU! Du kan nu hente den første udgave til koordinering af aftaler for dine børn i Google Play Store. Så nu kan du tilføje alle børn og forældre i ungernes klasse, institution eller på fodboldholdet og koordinere fødselsdage, legegrupper, kørsel til fodbold og meget meget andet.

I denne episode kan du høre, hvilke ret store udfordringer, vi har haft med netop aftaledelen af GoLittle, siden den første gang udkom til iPhone. Vi har gjort os en hel del erfaringer og ændret en masse. Og du kommer med til minifokusgruppe!

Og så få du alle tallene for, hvordan det er gået med udgivelsen af guidedelen af GoLittle - og så håber jeg ikke mindst, at du vil hente GoLittle, hvis du bruger Android og invitere alle forældrene til dine børns kammerater - hvad end du bruger iPhone eller Android. For så kan I nemt koordinere aftaler for jeres børn.

Jeg håber, du får noget ud af det hele!

God lytter.

Sep 3, 2018

Jeg bliver meget ofte spurgt, om det går godt med GoLittle, og om jeg har fortrudt, at jeg kvittede det faste job og sprang ud i livet som selvstændig.

I begyndelsen svarede jeg entydigt "JA" og "NEJ" til de to spørgsmål. Ja, det går mega godt, og nej, jeg har slet ikke fortrudt!

I dag kan jeg ikke svare det samme. Fordi nuancerne simpelthen er blevet for mange.

Så overvejer du at starte din egen virksomhed, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal tage springet, så brug lige en lille time på at lytte til denne episode før, du beslutter dig...

Aug 20, 2018

Endelig er sommeren forbi, og podcasten er tilbage. Og der er sket en hel del siden sidst!

I denne episode kommer du med til en meget lidt planlagt GoLittle-release, og ikke mindst med til et investeringsforløb, der strækker sig over.. et år!

Hvordan det ender, ja det finder du ud af i denne første episode i den helt nye sæson fire.

God fornøjelse!

Jun 15, 2018

For et år siden investerede Jesper Buch, efter (ret) lange forhandlinger, i GoLittle. Samtidig fik han en option på at investere flere penge på samme vilkår og til samme lave valuation indenfor et år, hvis han vel og mærke stadig troede på GoLittle.

Nu er tiden kommet, hvor optionen udløber, og Jesper skal beslutte, om han vil investere flere penge eller siger stop. Og jeg er taget hjem til Jesper for at få svaret.

Og så kommer du med til et andet møde, der også har afgørende betydning for GoLittles fremtid: Til pitchmøde nummer to for PreSeed Ventures. Og hvordan det går, det kan du høre i denne episode, hvor jeg også søger hjælp hos en advokat, der forsøger at forklare mig, hvilke konsekvenser EUs nye persondataforordning (gisp!), GDPR, har for GoLittle.

God lytter!

Jun 1, 2018

Jeg står overfor en af mine allerstørste udfordringer i GoLittle. For lige om lidt er guidedelen klar - den del af app'en, der skal guide til de bedste steder med børn. Og det er den del, vi skal tjene penge på.

Med andre ord skal jeg til at agere sælger. Noget jeg altid har frygtet og derfor aldrig har turde kaste mig ud i. Men da der pt. kun er én til at sælge annoncer og partnerskabsaftaler i GoLittle, er jeg tvunget til det.

Derfor har jeg inviteret mig selv på besøg hos Jesper Buch for at udvikle annoncemodellen for GoLittle - og du kommer selvfølgelig med. Ligesom du kommer med på en lytter, når jeg ringer til to af de mest garvede sælgere, jeg kender, for at få gode råd: Min mor og far!

Husk at du altid er velkommen til at skrive til mig, hvis du har inputs, tanker eller kommentarer. Jeg svarer på alle beskeder, selvom der kan være lidt svartid.

Du kan skrive til mig på min Facebook-profil: https://www.facebook.com/realresen/

Eller på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/morten-resen-155a192a/

God weekend - og god lytter!

May 18, 2018

I denne episode går det både op og ned - og ender langt fra, som jeg havde drømt om.

Du kommer med på min daglige timelange biltur fra Helsinge i Nordsjælland til GoLittles kælderkontor på Frederiksberg. Det eneste tidspunkt på døgnet, hvor jeg er helt alene, og kan lade tankerne flyde.

Og så får du også et indblik i noget af det, som du måske ikke lige skænker en tanke, når du ser Løvens Hule. Og som jeg aldrig havde drømt om, at jeg skulle tage stilling til: Fingerspidsgreb og kuldenedfald på kontoret. Det er med andre ord blevet tid til GoLittles første arbejdspladsvurdering. Gisp!

Og så kommer du med til en fest, der ender en helt del anderledes end den gjorde i mine drømme. Nu har vi nemlig nået en milepæl af de helt store: GoLittles første internationale lancering! Mambeno.dk, der laver madplaner til børnefamilier, er er nu blevet udvidet med mambeno.co.uk. Og du kommer med til laceringen!

God lytter!

May 5, 2018

I denne episode kommer du med til det afgørende millionpitch - part II. For jeg er tilbage i samme lokale, hvor jeg for lidt over et år siden pitchede GoLittle for første gang nogen sinde. For Seed Capital.

Jeg fik afslag. Og var både rasende og forsmået. Men nu er jeg tilbage. For at tage revanche hos PreSeed Ventures, som det hedder nu. Og der er sket en hel del på det år. Hvilket du kan høre med egne ører. For du kommer med helt ind til mødebordet.

Og så har jeg mødt en.. En, som du måske også kommer til at møde på et senere tidspunkt.

God lytter!

Apr 20, 2018

Så er der en ny podcastepisode klar til weekenden.

Og i denne episode kommer du med til frokost med Konrad, der er en af stifterne af miinto.dk. Og det er en frokost, du ikke vil gå glip af! Det er i hvert fald en af de mest lærerige frokoster, jeg nogensinde har indtaget.

Du får historien om, hvordan Miinto gik fra at være nul kroner værd til pludselig at blive vurderet til 100, 200 og 300 millioner. Hvilket bragte virksomheden faretruende tæt på konkurs.

Du får historien om alle fejlene - og regnefejlen til fem millioner. Alt det, Konrad og co. skulle igennem, før Miinto blev det, det er i dag: En kæmpe succes med en omsætning på et trecifret millionbeløb.

Og så er der også overraskende (godt!) nyt fra Konto Kent!

Apr 6, 2018

GoLittle har nu været i App Store i tre en halv uge. I denne episode får du en opdatering på, hvordan det er gået. Og, nå ja - en opdatering på mit blodtryk!

Du kommer også med til budgetmøde med mig og Marlene hjemme ved spisebordet. For hvor mange penge skal vi egentlig bruge, og hvad skal vi opnå i det næste år?

Og så bliver du også indviet i et stort dilemma. For GoLittle har indgået det første partnerskab med en kommerciel virksomhed, nemlig Bio-Tex. Og det var ikke en nem beslutning.

Du får et indblik i aftalen og kommer med til bekymringsmøde med Henrik, der, udover at være stor Nik & Jay-fan, er Head of Marketing for Home Care i Unilever - divisionen, der har ansvaret for Bio-Tex.

Husk, at du kan hente GoLittle i App Store lige her.

Apr 6, 2018

Denne her lille "bonusepisode" er egentlig ikke en episode. Og jeg ved heller ikke, hvor meget bonus der er i den. Men jeg synes alligevel, at du skal høre den :o)

P.S.: Sæson 3 er netop udkommet..

Mar 16, 2018

Velkommen til den sidste episode i sæson to af podcasten!

Du kommer med til den ret følelsesladede lancering af GoLittle, som jeg har drømt om, arbejdet på og ligget søvnløs over i næsten to år.

Og lanceringen foregår ikke i Danmark, men i Spanien - dér, hvor det hele begyndte!

Og så kan du også møde min nye bankrådgiver, Kent, der har inviteret på øl - og opvarmning til jagten på mellem tre og fire millioner!

Mar 2, 2018

Udgivelsen er GoLittle nærmer sig, og derfor er vi i fuld gang med at planlægge selve launchdagen, selvom vi endnu ikke ved, om Apple godkender app'en. Gisp!

Men vi bliver nødt til at satse og sætte en dato for udgivelsen. Så den får du i denne episode, hvor du også kommer med til ret besværlig brainstorm på, hvordan vi egentlig skal lancere GoLittle. For på den ene side vil jeg gerne råbe højt, på den anden side har jeg vildt svært ved at gøre det..

Og så kan du møde Rasmus. En ret vild fyr fra Nordjylland, der sammen med sin ven Thomas har stiftet Brandheroes, der arbejder med mikroinfluencermarkedsføring (vildt ord!). Brandheroes blev lanceret for halvandet år siden og i dag er de 26 ansatte og har kunder i 29 lande - vildt! Og måske er Brandheroes interessante i forbindelse med lanceringen af GoLittle. For Brandheroes kan bl.a. lokalisere indflydelsesrige mødre, der er potentielle GoLittle brugere i.. Brovst!

Og så slutter episoden med et fantastisk opkald - på en skipiste i Østrig!

Feb 9, 2018

Der er sket fantastiske ting siden sidst! For mens vi venter på at udgive den første version af GoLittle, legeaftale-app'en, har vi rent faktisk fået en app i App Store. Hurra!

Du kommer med til lanceringen af Mambenos madplans-, opskrifts- og indkøbsliste-app. Med lige dele champagne og skoleengelsk. Og du kan tyvstarte ved at hente appen i App Store lige her.

Og så kommer du med til kaffe og kartoffelkage hos Birgit Aaby - en af GoLittles investorer. Til en snak om penge, om hvordan man er en god chef - og med en opsang til mig...!

Jan 26, 2018

Du kommer med til de afgørende forhandlinger om et lån på en halv million til GoLittle fra Investerings Frederik. Og så kommer du ikke mindst med på jagt efter endnu en halv million. En jagt der slutter, allerede inden, den begynder..!

Og så kommer du også med til frustreret morgenmad i privaten. For selvom Mambenos app med madplaner og opskrifter til børnefamilier har været færdig i flere uger (og er blevet VIRKELIG fin), så er den endnu ikke i App Store. Svaret findes i Californien. Og det kan vise sig at udvikle sig til et endog meget stort problem.

Og apropos morgenmad og Mambeno, så finder du opskriften på de bananpandekager, som min søn og jeg laver i podcasten, lige her.

Velbekomme - og god lytter!

 

Jan 12, 2018

Velkommen til en episode, der kommer til at handle om - penge! Du får f.eks. at vide, hvordan mine sponsorforhandlinger med Danske Bank for 2018 er gået - og hvad de betaler for at være med. For prisen.. den er steget!

Og så kommer du med ned i Jesper Buchs vinkælder sammen med Jesper, mig og Investerings Frederik. For Investerings Frederik har tilbudt at låne GoLittle en halv million, så vi kan få en app i App Store, før vi skal ud og forsøge at hente ny kapital til virksomheden. Men er det egentlig den rigtige løsning? Og hvad mener Jesper om det hele?

Det finder du ud af i denne episode, hvor jeg også ringer efter hjælp hos Advokat Christian i Spanien.

God fornøjelse!

1